Telegram
Здоров'я

Куряче м’ясо підвищує ризик раку травної системи

рак

Регулярне споживання курятини підвищило ризик появи раку травної системи. Це суперечить попереднім уявленням про те, що курятина не пов’язана з більшим ризиком раку, на відміну від свинини чи яловичини. Утім науковці поки не враховували, яким саме способом була приготовлена курка чи наскільки фізично активними були учасники дослідження, що теж впливає на ризик раку. Дослідження опублікували в журналі Nutrients.

Дослідники аналізували частоту появи раку та смертність серед майже п’яти тисяч італійців, які брали участь у дослідження здоров’я та заповнювали опитувальники про свій раціон і спосіб життя. У ході аналізу порівнювали дані для людей, які споживали протягом тижня різну кількість червоного м’яса, тобто свинини та яловичини, пташиного м’яса, здебільшого курятини, та м’яса загалом.

Як виявилося, споживання понад 300 грамів пташиного м’яса на тиждень збільшувало ризик смерті від усіх причин на 27 відсотків порівняно зі споживанням менш як 100 грамів.

Споживання такої кількості пташиного м’яса також було пов’язаним з у понад два рази більшим ризиком смерті від раку травної системи, а у чоловіків цей ризик був у 2,61 рази більшим, ніж у тих, хто їв менш як 100 грамів такого м’яса на тиждень.

При цьому споживання 200-300 грамів різних видів м’яса на тиждень знижувало цей ризик на 54 відсотки. Подальші дослідження допоможуть з’ясувати, які види м’яса все ж більш пов’язані з раком і як знизити ризик цієї хвороби за допомогою змін у раціоні.

Дякуємо, що ви з нами! Монобанка для підтримки редакції ЕlitЕxpert.

Коментарии

Последние

Найактуальніші новини та аналітичні матеріали, ексклюзивні інтерв'ю з елітою України та світу, аналіз політичних, економічних та суспільних процесів в країні та за кордоном.

Ми на мапі

Контакти

01011, м. Київ, вул. Рибальська, 2

Телефон: +38-093-928-22-37

Copyright © 2020. ELITEXPERT GROUP

To Top